Το Έργο

Το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Καμερών Καταγραφής παραβάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων του ΟΑΣΑ», υλοποιήθηκε στο έτος 2023.

Πρόκειται για την προμήθεια και εγκατάσταση δώδεκα ψηφιακού τύπου με χρήση ραντάρ καμερών, για την επιτήρηση των Αποκλειστικών Λωρίδων Λεωφορείων (ΑΛΛ). Οι κάμερες τοποθετήθηκαν σε δώδεκα υφιστάμενους στύλους που βρίσκονται σε εγκεκριμένες θέσεις. Η λειτουργία αυτών των συστημάτων έχει σκοπό την αυτόματη καταγραφή των παραβάσεων του ΚώδικαΟδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Η επεξεργασία και βεβαίωση των παραβάσεων γίνεται από τις Δ/νσεις της Τροχαίας σε δύο σταθμούς εργασίας.

Εγκατάσταση Καμερών Καταγραφής παραβάσεων σε αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων του ΟΑΣΑ

Στόχοι & Αποτελέσματα

Οι νέες κάμερες έχουν ως στόχο την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των ΑΛΛ και κατ’ επέκταση την βελτίωση των συνθηκών των επιβατών λεωφορείων.

Η πραγματοποίηση του έργου έχει ως τελικό αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία των λεωφορειολωρίδων και την αύξηση της ταχύτητας των ΜΜΜ και ως εκ τούτου την αύξηση της ελκυστικότητας των ΜΜΜ, και τον περιορισμό των μετακινήσεων με ΙΧ.

Πρόγραμμα

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ταμείο

Ταμείο Συνοχής

Προϋπολογισμός

366.200 € πλέον ΦΠΑ