Εταιρικά Νέα

Συμμετοχή της Δ/νουσας Συμβούλου του ΟΑΣΑ στις διεργασίες της 47ης Γενικής Συνέλευσης της EMTA, που διενεργήθηκε στην Λισαβόνα, στις 4-6 Μαΐου 2022

Τοπίο με θάλλασα και άτομα, Λισαβώνα, ΕΜΤΑ

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κα Ίριδα Αντωνοπούλου συμμετείχε στις εργασίες της 47ης Γενικής Συνέλευσης της European Metropolitan Transport Authorities (EMTA), η οποία διεξήχθη στη Λισαβόνα, στις 4-6 Μαΐου 2022.

Η ΕΜΤΑ αποτελεί Ένωση μεταξύ Ευρωπαϊκών Μητροπολιτικών Αρχών Μεταφορών η οποία εφαρμόζει τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και Κανονισμούς για Βιώσιμες Αστικές Μεταφορές, ενώ προάγει το διάλογο, την ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών επί θεμάτων που αφορούν τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τις πολιτικές ανάπτυξης, μεταξύ των δημόσιων φορέων παροχής αστικών συγκοινωνιών που δραστηριοποιούνται στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις και μητροπολιτικές περιοχές.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, συμμετείχε και η ΟΣΕΘ ΑΕ,  ο Φορέας της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, η οποία είναι μέλος της ένωσης από το 2019, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κο Γιάννη Τόσκα.

Από τις εργασίες  προέκυψε ότι όλοι οι φορείς μοιράζονται τις ίδιες σύγχρονες προκλήσεις, όπως η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και η προσπάθεια πλήρους ανάκαμψης των φορέων από τα περιοριστικά μέτρα της μετακίνησης λόγω Covid-19. Κατά το κλείσιμο των εργασιών ανανεώθηκε το ραντεβού για την Βιέννη, όπου στις 19 έως 21 Οκτωβρίου 2022 θα διενεργηθεί η 48η  Συνέλευση.

Δείτε σχετικά  EMTA

2 άτομα, εσωτερικός χώρος, ΕΜΤΑ

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κα Ίριδα Αντωνοπούλου με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕΘ κο Ιωάννη Τόσκα στην 47η Γενική Συνέλευση της EMTA