Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΜΜ -ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01/2022

All Means News Image, Transport for Athens, Ομιλος ΟΑΣΑ, Συγκοινωνίες Αθηνών

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ) ενημερώνουν  το επιβατικό κοινό ότι σταδιακά αποκαθίσταται η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ του δικτύου.

Λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποιούν από το πρωί δρομολόγια, για τα οποία έχει διαπιστωθεί η δυνατότητα (ολικής ή μερικής) εκτέλεσης τους.

Επί του παρόντος  σε λειτουργία βρίσκονται 155 λεωφορειακές γραμμές και γραμμές τρόλεϊ, όπως θα δείτε στο συνημμένο πίνακα.

Προβλήματα εντοπίζονται λόγω παγετού και ολισθηρότητας του οδοστρώματος κυρίως σε γραμμές  στις περιοχές Ανατολικής Αττικής , Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Φυλής  και Θρακομακεδόνων.

Με γνώμονα την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, τα εποπτικά συνεργεία του Ομίλου ΟΑΣΑ παρακολουθούν διαρκώς τις συνθήκες του οδικού δικτύου και τα δρομολόγια διευρύνονται αναλόγως.

Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά. Στο τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», οι συρμοί πραγματοποιούν στάση στο Κορωπί και κινούνται χωρίς ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς Παλλήνη και Κάντζα.

Στη γραμμή 1 η συγκοινωνία διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και αντίστροφα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες εκχιονισμού του δικτύου για να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία. Μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργεί  προσωρινή λεωφορειακή γραμμή Χ7 Σταθμός Ειρήνη -Κηφισιά.

Στο δίκτυο του ΤΡΑΜ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 7 Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος. Στη γραμμή 6 Σύνταγμα – Πικροδάφνη τερματικός σταθμός είναι η στάση Λ. Βουλιαγμένης.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για τη λειτουργία των ΜΜΜ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ 11185.

 

Σχετικά Άρθρα