Εταιρικά Νέα

Εκδήλωση για τα 140 χρόνια από τη λειτουργία των Αστικών Συγκοινωνιών στην Αθήνα  (1882-2022)

Εικονα με παλια και νεα λεωφορεία και τρένα

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ),  διοργάνωσαν την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022,  επετειακή εκδήλωση, για την συμπλήρωση  140 χρόνων των Αστικών Συγκοινωνιών στην Αθήνα και τον Πειραιά (1882-2022). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της ΓΑΙΑΟΣΕ όπου βρίσκονται τα γραφεία της Λέσχης του Συλλόγου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εκτός από τις κεντρικές ομιλίες  του προέδρου του Συλλόγου κ. Πέτρου Ράλλη και της Δ. Σ. του ΟΑΣΑ κας Ίριδας Αντωνοπούλου, παρευρέθηκαν και μίλησαν ο Δ.Σ. της Αττικό Μετρό κ. Ν.Κουρέτας, ο Δ.Σ. της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Π. Νικολάου, η Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου, o Αντιδήμαρχος Αθήνας και άλλοι εκπρόσωποι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ),  ενώ  ακολούθησε η παρουσίαση της ιστορικής εξέλιξης των αστικών συγκοινωνιών Αθηνών – Πειραιώς & Περιχώρων,  μέσα από ένα πλούσιο ιστορικό  αρχείο,  με φωτογραφίες από τον πρώτο ιππήλατο τροχιόδρομο της Αθήνας έως τα νέα υπερσύγχρονα Τραμ που έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο του Ομίλου και κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης μας.

Επιπλέον,  μοιράστηκε στους καλεσμένους, το νέο τεύχος του περιοδικού του ΣΦΣ “Σιδηροτροχιά”, το οποίο αποτελεί ένα συλλεκτικό αφιέρωμα στην ιστορία, το παρόν και το μέλλον των Αστικών και Προαστιακών Συγκοινωνιών της Αθήνας με  πολλές και σπανιότατες ιστορικές φωτογραφίες, σχέδια, χάρτες, εισιτήρια, μετοχές κλπ εποπτικά ντοκουμέντα από την ιστορία των Συγκοινωνιών της Αθήνας.

γυναίκα με λευκό κουστουμι

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ίρις Αντωνοπούλου

ανοιχτος χωρος με κόσμο

Εκδήλωση για τα 140 χρόνια Αστικών Συγκοινωνιών

Ο πρόεδρος του ΣΦΣ κ. Πέτρος Ράλλης