Δελτία Τύπου

«Δωσ΄του μια ευκαιρία να ταξιδέψει ξανά»

Ένας επιβάτης πετάει το εισιτήριο που μόλις χρησιμοποίησε. Το εισιτήριο, εικονογραφημένο σαν ανθρωπάκι, απλώνει τα χέρια του, να πιαστεί από τον επιβάτη, για να μην καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων. Δίπλα εμφανίζεται το μήνυμα Δώστου μια ευκαιρία να ταξιδέψει ξανά

«Δωσ΄του μια ευκαιρία να ταξιδέψει ξανά»

Στον «αέρα» η καμπάνια του Ομίλου για την επαναφόρτιση του «έξυπνου» εισιτηρίου ATH.ENA Ticket του ΟΑΣΑ

Ξεκίνησε η καμπάνια του  ομίλου ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές του ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας των Συγκοινωνιών Αθηνών,  που επανασυστήνει στο επιβατικό κοινό τη λειτουργία της επαναφόρτισης του εισιτηρίου ATH.ENA Ticket. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα, τα εκδοτήρια και σε πολλά επιλεγμένα σημεία πώλησης.

«Πρωταγωνιστής» στην καμπάνια, είναι το ίδιο το εισιτήριο, που ζητά από τον επιβάτη να του δώσει «μια ευκαιρία να ταξιδέψει ξανά». Με αυτό ακριβώς το σύνθημα η καμπάνια, καλεί τους επιβάτες να επαναφορτίζουν το ATH.ENA Ticket όπως την προσωποποιημένη και την ανώνυμη ATH.ENA Card, και τους προτρέπει να:

  • κάνουν περισσότερες διαδρομές με το ίδιο εισιτήριο
  • μετακινηθούν πιο έξυπνα
  • προστατέψουν το περιβάλλον

Η καμπάνια ξεδιπλώνεται σε όλα τα μέσα, μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ και καλεί το επιβατικό κοινό να εντάξει την επαναφόρτιση του απλού εισιτηρίου στις καθημερινές του συνήθειες.

Παρότι η επαναφόρτιση είναι μια από τις βασικές λειτουργίες του ATH.ENA Ticket σημαντικό ποσοστό του επιβατικού κοινού, εξακολουθεί σήμερα να μην είναι εξοικειωμένο  με τη διαδικασία αυτή. Πραγματοποιεί δηλαδή μια διαδρομή, πετάει το εισιτήριο παρόλο που είναι πολλαπλών χρήσεων, και εκδίδει νέο για την επόμενη μετακίνησή του.

Εκατομμύρια αχρησιμοποίητα εισιτήρια σπαταλώνται, ενώ συχνά απορρίπτονται σε δημόσιους χώρους ρυπαίνοντας το περιβάλλον. Οι ημερήσιες εκδόσεις χάρτινων «πολλαπλών έξυπνων εισιτηρίων» ανέρχονται μεσοσταθμικά σε 80.000-100.000 τεμάχια την ημέρα και σύμφωνα με τα στοιχεία επικύρωσης, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών αφορά την κατηγορία μίας αστικής διαδρομής χρονικής διάρκειας 90 λεπτών.

Κατά συνέπεια, τα χάρτινα πολλαπλά εισιτήρια όχι μόνο δεν επαναφορτίζονται αλλά καταναλώνονται κυρίως για αγορές εισιτηρίων μίας διαδρομής αξίας 1,20 ευρώ και όχι για τα υπόλοιπα πακέτα εισιτηρίων (2, 5 ή 10+1 διαδρομών) που η τιμή αγοράς τους είναι μικρότερη:

 

 ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ € 1,20 € 1,20
2πλό ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ € 2,30 € 1,15
5πλό ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ € 5,70 € 1,14
10+1 ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ € 12,00 € 1,09

           Το μήνυμα της καμπάνιας για την επαναφόρτιση του εισιτηρίου ΑΤΗ.ΕΝΑ CARD με τίτλο Δως του μια ευκαιρία να ταξιδέψει ξανά σε πινακίδα μέσα στο μετρό

Πίσω στη λίστα