ΑΠΟ ΜΑΪΟ ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Ανακαλύψτε την Αθήνα

Λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα Express

Η λεωφορειακή γραμμής Χ80 «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα EXPRESS», δημιουργήθηκε  με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση  του επιβατικού κοινού και των επισκεπτών – τουριστών της πόλης.

Η  λεωφορειακή γραμμή Χ80, πραγματοποιεί δρομολόγια από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο (οι ακριβείς ημερομηνίες ανακοινώνονται), συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας, ενώ διέρχεται, στην επιστροφή της προς Πειραιά, από το «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Η γραμμή Χ80 καλύπτει, κυκλικά, σε 60 λεπτά περίπου, απόσταση 27 χιλιομέτρων, δηλαδή, σε μισή ώρα, ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα.

Αποτελείται συνολικά από 16 στάσεις, αναδεικνύοντας σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Ενδεικτικά, στάσεις υπάρχουν στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στο σταθμό μετρό «Νέο Φάληρο» (Στάδιο Καραϊσκάκη), στο σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», στο «Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης – αποβίβασης επιβατών.

Από τις ενδιάμεσες στάσεις της νέας λεωφορειακής γραμμής, παρέχεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης:

  • σε βασικούς σταθμούς Μετρό («Συγγρού-Φιξ», «Νέο Φάληρο» και «Σύνταγμα»),
  • στις λεωφορειακές γραμμές Χ96 (από τον Πειραιά) και Χ95 (από Σύνταγμα) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Τα δρομολόγια  πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση ανά 35 – 40 λεπτά, από τις 7:00 έως τις 21:15 (με αναχώρηση από την αφετηρία, επί της ακτής Ξαβερίου).

ΑΠΟ ΜΑΪΟ ΕΩΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Διαδρομή και Στάσεις της λεωφορειακής γραμμής Χ80

lineX80_wide
icons_START
ΑΦΕΤΗΡΙΑ
icons_OLP
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
icons_aggio
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
icons_pasalimani
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
icons_kastela
ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ
icons_planitario
ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ
Metro-icon
ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΓΡΟΥ-ΦΙΞ
Acropoli
ΑΚΡΟΠΟΛΗ
icons_sintagma_white
ΣΥΝΤΑΓΜΑ
icons_lira
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Metro-icon
ΜΕΤΡΟ Ν.ΦΑΛΗΡΟ - ΣΤ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
icons_theater_white
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ