Δελτία Τύπου
Δελτία Τύπου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λειτουργία προσωρινής λεωφορειακής γραμμής Χ5 «ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ – ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» για τo Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Φεβρουαρίου και το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014

                                                                                               Αθήνα    6-2-2014

 

Λόγω διακοπής λειτουργίας της γραμμής μετρό 3 στο τμήμα από το Σταθμό Εθν. Άμυνας μέχρι το Αεροδρόμιο,  το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014 και το Σάββατο και την Κυριακή 15 και 16 Φεβρουαρίου 2014 από την έναρξη έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας της γραμμής μετρό 3, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού ιδρύεται η προσωρινή λεωφορειακή γραμμή με ονομασία X5  «ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ – ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» με Αφετηρία το σταθμό μετρό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ» και τέρμα το σταθμό μετρό «ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ».

Παράλληλα, τις ημέρες αυτές, θα ενισχυθεί η γραμμή Χ95 ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ για την εξυπηρέτηση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». (ειδικά για τη γραμμή Χ95, η ενίσχυση των δρομολογίων θα ισχύσει και τη Δευτέρα 17/2/2014 μέχρι τις 08.00 το πρωί).

 

Η γραμμή Χ5 θα πραγματοποιεί τις παρακάτω στάσεις:

 

 

ΠΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟ ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ:

 

«ΑΦΕΤΗΡΙΑ Χ5», Στην έξοδο του Στ. Μετρό Εθν. Άμυνας, στο ρεύμα προς Αγ. Παρασκευή, στον παράδρομο της Λ. Μεσογείων, μεταξύ της εξόδου του Μετρό και της εισόδου των αφετηριών 416, 404 και 418 (εξυπηρέτηση του σταθμού ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ).

«4Η ΧΟΛΑΡΓΟΥ» έναντι του Σταθμού Μετρό «Χολαργός», (εξυπηρέτηση του σταθμού ΧΟΛΑΡΓΟΣ).

«ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ» επί της οδού Μεσογείων, έναντι του Σταθμού Μετρό «Νομισματοκοπείο», (εξυπηρέτηση του σταθμού ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ).

«ΜΕΤΡΟ» επί της οδού Αγ. Παρασκευής, έμπροσθεν του σταθμού Μετρό «Αγ. Παρασκευή» (εξυπηρέτηση του σταθμού ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ).

“ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ” επί της οδού Δουκ. Πλακεντίας, έναντι του σταθμού μετρό Χαλανδρίου (εξυπηρέτηση του σταθμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ).

“ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ” (στάση αποβίβασης) μεταξύ των αφετηριών της Ο.ΣΥ. και του χώρου στάθμευσης ΙΧ  οχημάτων του Σταθμού (εξυπηρέτηση του σταθμού ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ).

 

ΠΡΟΣ ΣΤΑΘΜΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ:

“ΣΤ. ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ” (στάση επιβίβασης) μεταξύ των αφετηριών της Ο.ΣΥ. και του χώρου στάθμευσης ΙΧ οχημάτων του Σταθμού (εξυπηρέτηση του σταθμού ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ).

“ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ” επί της οδού Δουκ. Πλακεντίας έμπροσθεν του σταθμού μετρό Χαλανδρίου (εξυπηρέτηση του σταθμού ΧΑΛΑΝΔΡΙ).

«ΚΟΛΛΕΓΙΟ», επί της οδού Αγ. Παρασκευής, έναντι του σταθμού   Μετρό «Αγ. Παρασκευή», (εξυπηρέτηση του σταθμού ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ).

«ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ» επί της οδού Μεσογείων, έμπροσθεν του Σταθμού Μετρό «Νομισματοκοπείο», (εξυπηρέτηση του σταθμού ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ).

«ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΣ» επί της οδού Μεσογείων, έμπροσθεν του Σταθμού Μετρό «Χολαργός», (εξυπηρέτηση του σταθμού ΧΟΛΑΡΓΟΣ).

«ΑΦΕΤΗΡΙΑ Χ5», στο ύψος της εξόδου του Στ. Μετρό Εθν. Άμυνας, στο ρεύμα προς Αγ. Παρασκευή, στον παράδρομο της Λ. Μεσογείων, μεταξύ της εξόδου του Μετρό και της εισόδου των αφετηριών 416, 404 και 418 (εξυπηρέτηση του σταθμού ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑ).

Στην κατεύθυνση από Εθν. Άμυνα προς Δουκ. Πλακεντίας, το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Χ5 θα είναι την 05:45 για το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο του Σαββάτου θα είναι 02:35 (πρωί Κυριακής) και το τελευταίο δρομολόγιο της Κυριακής θα είναι 00:35 (πρωί Δευτέρας).

 

Στην κατεύθυνση από Δουκ. Πλακεντίας προς Εθν. Άμυνα, το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Χ5 από το σταθμό «ΔΟΥΚ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ» θα είναι στις 05:30 για το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ το τελευταίο δρομολόγιο του Σαββάτου θα είναι στις 02:00 (πρωί Κυριακής) και το τελευταίο δρομολόγιο της Κυριακής θα είναι στις 24:00.