Δελτία Τύπου
Δελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ίδρυση προσωρινής δοκιμαστικής λεωφορειακής γραμμής με αριθμό 070 και ονομασία «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ - ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ»

Θέμα: «Ίδρυση προσωρινής δοκιμαστικής λεωφορειακής γραμμής με αριθμό 070 και ονομασία «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ - ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ»
στον Δήμο Αθηναίων»

 

Ο ΟΑΣΑ,  για την καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των μετακινούμενων από και προς τα Δικαστήρια Αθηνών, ιδρύει από την 1 Απριλίου 2013, ειδική λεωφορειακή γραμμή με αριθμό 070 και ονομασία «ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ - ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ-ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ».

 

Η γραμμή θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μεταβεί στα Δικαστήρια Αθηνών (Διοικητικά Δικαστήρια επί της οδού Λουΐζης Ριανκούρ, Άρειο Πάγο και Εφετείο επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας και Κυρίλλου Λουκάρεως καθώς και Πρωτοδικείο επί της οδού Ευελπίδων), θα έχει αφετηρία επί της Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Γηροκομείου και την εξής διαδρομή:

 

Από Λεωφ. Κηφισίας στο ύψος του Γηροκομείου, συνέχεια Λεωφ. Κηφισίας, δεξιά Λεωφ. Αλεξάνδρας, δεξιά Μουστοξύδη, δεξιά Ευελπίδων, αναστροφή στο παρκάκι έναντι των Δικαστηρίων, δεξιά Ευελπίδων, αριστερά Μουστοξύδη,  δεξιά Μπούσγου, αριστερά Βραΐλα, αριστερά Λεωφ. Αλεξάνδρας, αριστερά Λεωφ. Λεωφ. Κηφισίας, αναστροφή στην διασταύρωση Λεωφ. Κηφισίας και Κατεχάκη πάνω από την γέφυρα, αριστερά Λεωφ. Κηφισίας έως την εσοχή της στάσης Γηροκομείου.

 

Στάσεις θα πραγματοποιούνται σε όλες τις υπάρχουσες της διαδρομής.

 

Η γραμμή θα λειτουργήσει δοκιμαστικά για χρονικό διάστημα 2 μηνών από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και ώρες 08:00 έως 15:00 με  συχνότητα δρομολογίων ανά 30’. Η συνέχιση λειτουργίας της νέας γραμμής, μετά την πάροδο 2 μηνών, θα εξαρτηθεί από την επιβατική κίνηση την οποία θα παρουσιάσει η γραμμή στο διάστημα δοκιμαστικής λειτουργίας της.