Δελτία Τύπου
Δελτία ΤύπουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΑΣΑ κ. Γιάννη Σκουμπούρη με εκπροσώπους της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας

19/07/2016

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ συναντήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού με τους εκπροσώπους της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας Παναγιώτη Πιτσιλό, Αντώνη Σηφάκη και Φραντζέσκα Ρωμάνου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ και τους φορείς της ποδηλασίας, όσον αφορά στη διευκόλυνση της μετακίνησης των πολιτών που χρησιμοποιούν το ποδήλατο παράλληλα με τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι πρόθεση του ΟΑΣΑ είναι να δημιουργηθούν ποδηλατοστάσια σε κατάλληλα σημεία διέλευσης των ΜΜΜ, όπως τέρματα λεωφορείων κ.λπ. Επίσης ο ΟΑΣΑ εξετάζει τη δυνατότητα προσθήκης σχαρών ποδηλάτου σε λεωφορεία.

Συζητήθηκαν ακόμη άλλες δράσεις υποστήριξης του ποδηλάτου από τα ΜΜΜ, όπως η δυνατότητα για κάποιες ώρες σε τμήματα των λεωφορειοδρόμων να κυκλοφορήσουν μόνο ποδήλατα κ.ά.

Όπως  δήλωσε ο κ. Γ. Σκουμπούρης ο ΟΑΣΑ βρίσκεται δίπλα στους  ποδηλάτες και θα αναλάβει δράσεις που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις τους στο πλαίσιο του Mobility Action Plan (σχέδιο δράσης για την κινητικότητα) που επεξεργάζεται.

Πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο

OASA Telematics
Για την ενημέρωσή σας για τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες για λειτουργικές μεταβολές στο δίκτυο αστικής συγκοινωνίας, δρομολόγια Αστικών Συγκοινωνιών ή υποβολή παραπόνων, παρακαλούμε καλέστε με αστική χρέωση στο Τηλεφωνικό Κέντρο του ΟΑΣΑ 11 185
Επιλογή Φόντου :
Εταιρείες Ομίλου
Ο.ΣΥ A.E.
ΣΤΑ.ΣΥ A.E.